Waarom voedingsadvies?

Onbegrepen darmklachten? Prikkelbaar darm syndroom? Problemen rondom je menstruatie? Moodswings of een hang naar zoet? Veel (buik)pijn en daardoor niet kunnen functioneren? Onregelmatige cyclus of heftig bloedverlies? Heb je het idee dat je altijd aanstaat? Veel last van hoofdpijn? Allergieën en intoleranties? Heb je niet genoeg energie om de dingen te doen die je leuk vindt?

Een verstoorde hormoonbalans kan resulteren in bovenstaande klachten. Laat mij je daarom helpen je lijf weer terug te krijgen! Door je voeding en leefstijl aan te pakken wordt jij weer helemaal wie je wilt zijn. Ons lichaam probeert ons van alles te vertellen, alleen we vergeten vaak te luisteren. Door beter naar de klachten te luisteren en uit te zoeken waar ze vandaan komen kan je je kwaliteit van leven verbeteren en de klachten laten verdwijnen.

Worstel je al een tijdje met (vage) gezondheidsklachten zoals:

 • Onregelmatige cyclus
 • Hoofdpijn
 • Altijd moe wakker worden
 • Darmklachten (opgeblazen gevoel, winderig, krampen, obstipatie e.d.)
 • Stress; altijd maar ‘aan’ staan
 • Moeilijk zwanger raken / miskramen
 • Gevoel van watten in je hoofd
 • PMS (veel klachten voor je menstruatie)
 • PCOS of andere hormonale disbalansen

Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan door mij een mail of bericht te sturen. Dan praten we bij, om te zien hoe ik je kan helpen.

Vraag vrijblijvende kennismaking aan

Orthomoleculaire therapie

Dat ons lichaam precies weet en ook aangeeft wat het nodig heeft weten we wel. Soms vergeten we alleen te luisteren of kunnen we het niet goed interpreteren. Ik help je daar mee door naar jou te luisteren. Samen kijken we naar de verbeterpunten die jouw lichaam aangeeft door de klachten die je hebt. Zoals vermoeidheid of buikpijn. We kijken dus naar de oorzaak van de klachten en gaan die aanpakken, niet de symptomen. We nemen hier de tijd voor, eerst om te ontdekken waar het probleem vandaan komt, de oorsprong. Daarna gaan we werken aan het opbouwen van jouw gezondheid. Dit proces vraagt veel tijd en geduld. De klachten zijn immers ook niet overnacht ontstaan.

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthos komt uit het Grieks en betekent goed of gezond. Moleculair staat voor moleculen. In dit geval gezonde moleculen, voor een optimaal biochemisch milieu. Vitamines en mineralen zijn dan in optimale hoeveelheden en verhoudingen in de lichaamsweefsels aanwezig.

Een gezonde voeding is dus het ultieme fundament voor gezondheid. Gezonde voeding en specifieke voedingsstoffen helpen om verstoorde systemen te herstellen. In de orthomoleculaire therapie wordt er naar gestreefd om zoveel mogelijke nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. 

In bijna alle gevallen kan de bestaande reguliere behandeling worden aangevuld met een orthomoleculaire behandeling. Daarom valt de orthomoleculaire geneeskunde ook onder de categorie complementaire geneeskunde.

Consulten

Hieronder vind je een overzicht van onze diensten en consulten.

Een intake duurt ongeveer een uur. Vooraf aan het intakegesprek heb je een vragenlijst ingevuld en aan mij gemaild. Hierin zitten vragen over jouw voedings-, beweeg- en slaappatroon en over eventuele klachten. Aan de hand van de intake en de vragenlijst schrijf ik een advies. Deze stuur ik per mail door zodat je er naar kan kijken en al je vragen kan noteren voor het vervolg consult.

Tijdens het vervolgconsult kijken we samen samen naar wat haalbaar is voor jou en finetunen we het advies. Vervolgens ga je er zelf mee aan de slag. Na ongeveer 6 weken hebben we dan weer contact over de voortgang. Bij een eventueel vervolgconsult bespreken we de voortgang. Wat gaat er goed? Wat moeten we anders aanpakken? Wat kan er nog verbeteren?

Het EMB onderzoek is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt door een laboratorium onderzocht. Bij dit onderzoek wordt zowel regulier (HB, ontstekingswaarde) als complementair gekeken naar het ingestuurde bloed.

Complementair wordt er onder meer gekeken naar de vorm van de cel, hormoonlevels, eventuele vitamine en mineraal tekorten. De uitslagen worden verwerkt in een begrijpelijk verslag en een voedings-, beweeg- en suppletie-advies. Dit verslag wordt gemaild zodat er voor het vervolg consult doorgelezen kan worden. De eventuele vragen worden besproken in het 30 minuten durende vervolgconsult. We zetten dan de puntjes op de i. Het EMB onderzoek is aan te raden bij vage klachten zoals vermoeidheid of bij hormonale of darm gerelateerde klachten.

Dit is een kort behandelingstraject, aan te raden bij een enkele klacht of minder heftige klachten. Tijdens het consult (1 uur) bespreken we de klacht uitgebreid en kijken we samen naar jouw leefstijl en voeding. Op basis hiervan geef ik een advies voor voeding, leefstijl en eventuele voedingssupplementen via de mail. Bij een 30 minuten durend vervolgconsult is er ruimte voor korte vragen en zetten we de puntjes op de i.

Tarieven

Hieronder vind je een overzicht van de tarieven.

Intake

€125
 • Consult
 • Incl. uitwerking vragenlijst
 • Opstellen behandelplan

Standaard / Vervolgconsult

€75
 • 45-60 minuten

Standaard / Vervolgconsult

€42,50
 • 30 minuten

EMB onderzoek

€279
 • Incl. intake
 • Bloedprikken
 • Verslag & advies
 • Vervolgconsult van 30 minuten

Snelscan

€139,50
 • Zie omschrijving hierboven

Voorwaarden

 • Alle consulten zijn exclusief eventueel aanbevolen supplementen, deze kunnen online besteld worden of via mij.
 • Annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak anders wordt er 50% in rekening gebracht, dit geldt niet bij ziekte.
 • Mochten er tijdens het consult of bij een onderzoek ernstige bijzonderheden naar voren komen zal ik altijd het advies geven om naar de huisarts te gaan. Indien nodig kan de huisarts mij consulteren.
 • Het is niet toegestaan documenten (informatie, recepten, weekmenu’s) van de praktijk te kopiëren of aan derden te verstrekken, mits je daartoe toestemming hebt verkregen.
 • Prijzen vermeld zijn inclusief btw.
 • Betaling kunnen worden voldaan middels een betaalverzoek na het consult.

Rooster

Scroll of roteer scherm.

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
Total Body Workout
10:00 uur
BBB 9 uur
Total Body Workout
17:00 uur
Fitness circuit training
18:15 uur
Rug training ism Gym21 19.30-20.30 uurTotal Body Workout
19:15 uur

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt of meer informatie wilt ontvangen.

  Ester ter Hoeve
  Nida Senffstraat 189
  1095 MX Amsterdam

  Bereikbaar met het openbaar vervoer: Tram 26 of bus 37 Bereikbaar met auto via ring A10, afslag Artis.

  Let op het is betaald parkeren.